Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

5 τρόποι για να τρώνε τα παιδιά σας σωστά

Να είστε πρότυπο για τα παιδιά σας.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τις imagesδιατροφικές συνήθειες των γονιών τους. Αν τρώτε πολλά λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πολύ πιθανό και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Αν οι διατροφικές σας συνήθειες δεν είναι αυτές, τότε καλό θα ήταν να επαναπροσδιορίσετε τις προτιμήσεις σας.


Προσφέρετε ποικιλία
Τα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο, έτσι δώστε τους, λοιπόν, πολλές υγιεινές επιλογές και συνδυασμούς αφήνοντάς τα να έχουν αυτά την τελική επιλογή.

Κάντε συνδυασμούς τροφίμων
Για παράδειγμα, αν τα παιδιά σας δεν συμπαθούν τα λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγα λαχανικά στο αγαπημένο τους φαγητό. Αν δεν συμπαθούν το γάλα και ανησυχείτε για την πρόσληψη ασβεστίου, μπορείτε φτιάξετε ένα smoothie και να προσθέσετε γιαούρτι. Θα πρέπει βέβαια σταδιακά να γίνονται όλο και πιο εμφανείς οι τροφές αυτές ώστε να μπουν στο καθημερινό διαιτολόγιό τους και μεμονωμένα.
Βάλτε τα παιδιά να συμμετέχουν στο μαγείρεμα
Η δυνατότητα που τους δίνεται να επιλέξουν τα ίδια, τα φρούτα και τα λαχανικά που θα καταναλώσουν, τους γεμίζει με δύναμη και αυτοπεποίθηση . Άλλες δουλειές που μπορεί να κάνουν στην κουζίνας είναι το πλύσιμο των λαχανικών, το τρίψιμο του τυριού, κοπή μαλακών τροφών, ανακάτεμα τροφίμων που δεν είναι ζεστά, ενεργοποίηση διάφορων κουζινικών συσκευών, όλα αυτά βέβαια με την επίβλεψή σας!

Επιλέξτε υγιεινά σνακ
Πολλές φορές αυτό που παραπλανεί τα παιδία και εμάς τους ίδιους είναι οι ώρες image003-300x177χαλάρωσης μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, συνοδευμένες από αλόγιστη πρόσληψη ανθυγιεινών σνακ! Επιλέξτε αντί γι αυτό υγιεινά σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς, τσιπς λαχανικών ή φρούτων, γιαούρτι συνοδευμένο με κριτσίνια ολικής άλεσης, πίτσα ολικής δικιά σας παρασκευής .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου