Υλικά (για 4μερίδες)
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C και τοποθετήστε ένα ταψί μαγειρικής με λαδόκολα στη μεσαία σχάρα.
2. Στη συνέχεια βάλτε την φρυγανιά, τις νιφάδες δημητριακών, πιπέρι, λεμόνι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα και αλάτι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα και τα βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο και τα ασπράδια σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο. Πανάρετε κάθε λωρίδα των ψαριών στο αλεύρι, στο αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς. Τοποθετήστε τα, στο ταψί. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές του παναρισμένου ψαριού.
3. Ψήστε έως ότου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 10 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση (ανα μερίδα)
Διατροφικά bonus:
86% της ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου, 24% της ημερήσιας πρόσληψης φυλλικού οξέος, 15% της ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
Πηγή : http://www.eatingwell.com
- Λίγο ελαιόλαδο
- 400g πέρκα ή μπακαλιάρο σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών, χτυπημένα
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C και τοποθετήστε ένα ταψί μαγειρικής με λαδόκολα στη μεσαία σχάρα.
2. Στη συνέχεια βάλτε την φρυγανιά, τις νιφάδες δημητριακών, πιπέρι, λεμόνι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα και αλάτι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα και τα βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο και τα ασπράδια σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο. Πανάρετε κάθε λωρίδα των ψαριών στο αλεύρι, στο αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς. Τοποθετήστε τα, στο ταψί. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές του παναρισμένου ψαριού.
3. Ψήστε έως ότου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 10 λεπτά.
Θρεπτική ανάλυση (ανα μερίδα)
Θερμίδες | 274kcal |
Υδατάνθρακες | 33g |
Πρωτεΐνες | 29g |
Λίπος | 3g |
Μονοακόρεστα | 1g |
Κορεσμένα | 1g |
Χοληστερόλη | 57mg |
Φυτικές ίνες | 3g |
Νάτριο | 479mg |
Κάλιο | 464mg |
Διατροφικά bonus:
86% της ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου, 24% της ημερήσιας πρόσληψης φυλλικού οξέος, 15% της ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου.
Πηγή : http://www.eatingwell.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου