Το κοτόπουλο μαζί με την φέτα μπορεί να μετατρέψει αυτή τη σαλάτα σε πλήρες γεύμα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε, αν είστε λάτρης των λαχανικών πιπεριές, μπρόκολο, λάχανο ή οτιδήποτε άλλο λαχανικό σας αρέσει.
Υλικά για 4 μερίδες:
· 1/3 φλιτζάνι ξίδι
· 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ή ρίγανη
· 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
· 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
· 2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο, (περίπου 300gr)
· 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
· 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο και χωρίς τα σπόρια
· 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 1/2 φλιτζάνι ώριμες μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
· 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
Χτυπάμε το ξίδι, το λάδι μαζί με τον άνηθο (ή ρίγανη), την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές και τέλος την φέτα. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση!!
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ( 3 φλιτζάνια)
Θερμίδες | 343 kcal |
Υδατάνθρακες | 11 gr |
Πρωτεΐνη | 31 gr |
Συνολικό λίπος | 18 gr |
Κορεσμένα λιπαρά | 5 gr |
Μονοακόρεστα λιπαρά | 7 gr |
Χοληστερίνη | 89 mg |
Φυτικές ίνες | 3 gr |
Κάλιο | 659 mg |
Νάτριο | 619 mg |
Διατροφικά μπόνους!!!
Βιταμίνη Α (140% της ημερήσια πρόσληψης της),
Βιταμίνη C (45% της ημερήσια πρόσληψης της)
Φολικό οξύ (31% της ημερήσια πρόσληψης της)
Κάλιο (19% της ημερήσια πρόσληψης της)
Ασβέστιο (15% της ημερήσια πρόσληψης της).
Πηγές:
http://www.eatingwell.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου