Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατένια μπισκότα με καρύδια

 
clip_image002
Υλικά

  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 165g σοκολάτα, λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Προετοιμασία
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 °C, και τοποθετούμε στο ταψί που θα βάλουμε τα μπισκότα αντικολλητικό χαρτί.
2. Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, για περίπου 5 λεπτά.
3. Με μια σπάτουλα, ρίχνουμε και ανακατεύουμε μαλακά, τη λιωμένη σοκολάτα και τα καρύδια μέσα στο πρώτο μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Τοποθετούμε στο ταψί 2 κουταλάκια του γλυκού (περίπου 30cm) μίγμα για κάθε μπισκότο. Θα βγουν περίπου 30 μπισκότα ανά ταψί.
5. Ψήνουμε το μίγμα για 10 έως 12 λεπτά. Στην συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για 30 λεπτά. Τέλος βγάζουμε από το φούρνο τα μπισκότα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με  ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.
Θρεπτική ανάλυση ανά μπισκότο


Πηγή: http://www.eatingwell.com/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου