Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Το μήλο αλλιώς!

image
 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταναλώσουμε φρούτα,  μην ξεχνάμε όμως ότι ο πιο υγιεινός είναι αυτός που μας προσφέρει η φύση! Εναλλακτικά, μπορούμε να πειραματιστούμε με  πολλές γεύσεις γρήγορα και εύκολα, όπως στη παρακάτω συνταγή!
 


Υλικά
  • 6 μικρά ξινομήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Βράστε τα κομμάτια μήλου με το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.  Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν. Καλύψτε και, ανακατέψτε μία ή δύο φορές, μέχρι τα μήλα να γίνουν πολύ μαλακά, περίπου 30 λεπτά. Πολτοποιήστε τα μήλα και ανακατέψτε τα με το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ½ φλιτζάνι

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου