Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Υγιεινοί τρόποι για να φάμε σπανάκι

 
clip_image001 Το σπανάκι είναι ένα από τα θαυμαστά λαχανικά του χειμώνα, Είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, βιταμίνης C,σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκού και μαγγανίου. Επίσης διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
clip_image001[1] Αλλά παρ’ όλα αυτά, πολλά άτομα και κυρίως τα παιδία, το αποφεύγουν!

clip_image001[2] Υπάρχουν πολλοί, υγιεινοί τρόποι για βάλουμε το σπανάκι στην καθημερινή διατροφή

clip_image001[3] Σπανάκι στη σαλάτα
clip_image004
Η σαλάτα είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να καταναλώσετε τα λαχανικά, χωρίς να υπάρξει ελάττωση των θρεπτικών τους συστατικών . Έτσι, την επόμενη φορά που θα φάτε σαλάτα, απλά αντικαταστήστε το σπανάκι στη θέση του μαρουλιού. Θα δώσει παραπάνω γεύση και βιταμίνες!!



clip_image001[4] Χρησιμοποιήστε το σπανάκι σε Wrap
clip_image001[5]
clip_image006
Ετοιμάστε ένα υγιές wrap με τορτίγια, σπανάκι, ντομάτες, καρότα, σάλτσα επιλογής. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και μερικά κομμάτια ψητό κοτόπουλο ή ψάρι επιλογής. Ένα γρήγορο και πολύ βιταμινούχο σνακ, γι αυτούς που είναι πολυάσχολοι.


clip_image001[6]
Σπανάκι με ζυμαρικά
clip_image008
Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάστα σπανάκι ή μαραμένα φύλλα σπανάκι, σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε τα με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα υλικά σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ένα αρκετά γευστικό και υγιεινό γεύμα.


clip_image001[7] Σούπα βελουτέ με σπανάκι και κάρυ
clip_image010
Οι Ινδοί έχουν μια σειρά από εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάρυ και σπανάκι. Χρησιμοποιήστε πολτοποιημένα σπανάκια και βραστές πατάτες. Αυτός είναι από τους υγιεινούς και νόστιμους τρόπους για να φάει κανείς το σπανάκι.




clip_image001[8] Dip Σπανάκι
clip_image012
Συνδυάστε πουρέ σπανάκι με τυρί κρέμα ή μαγιονέζα light και τριμμένο καρότο για μια γευστική dip. Απολαύστε τα αγαπημένα σας σνακ με αυτό το υγιεινό και νόστιμο dip

 
 
clip_image001[9] 
Τσιπς από Σπανάκι
clip_image014
Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά είναι μια τέλεια ιδέα για να κάνεις τα παιδιά δοκιμάσουν σπανάκι. Τηγανίζουμε φύλλα σπανάκι μέχρι να γίνουν τραγανά τσιπς. Προσθέτουμε διάφορα καρυκεύματα της επιλογής μας. Είναι μια καλή κίνηση για την πρώτη επαφή του παιδιού με τα λαχανικά!


 
clip_image001[10] Πίτσα με σπανάκι
clip_image016
Ετοιμάστε μια πίτσα με ζύμη ολικής, αποφύγετε τα αλλαντικά, προσθέστε σπανάκι, μαζί με άλλα λαχανικά και κοτόπουλο. Προς το τέλος δώστε επιπλέον γεύση με ψητό σκόρδο και τριμμένο τυρί φέτα. Ψήστε το στο φούρνο. Η σπιτική υγιεινή πίτσα με σπανάκι είναι έτοιμη να σερβιριστεί!!

 



Κατεργάρη Υβόνη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πηγή





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου