Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Λαχανοσαλάτα με φρούτα και σος μελιού

clip_image002
Μερίδα για δύο άτομα

3/4 φλιτζανιού τριμμένο άσπρο και μωβ λάχανο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1/3 φλιτζανιού χοντροκομμένο μήλο ή αχλάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια ή κάσιους

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το λάχανο, το καρότο και το μήλο. Σε ένα μικρό βάζο με πώμα προσθέστε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι, και το σκόρδο και ανακινήστε καλά. Ρίξτε το dressing πάνω από το μείγμα λαχανικών. Ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2 έως 24 ώρες.
* Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε τη σαλάτα με φιστίκια.
Θρεπτική ανάλυση
image
Διατροφικά bonus
  • Βιταμίνη C (24% της ημερήσιας πρόσληψης)
  • Ασβέστιο (3% της ημερήσιας πρόσληψης)
  • Σίδηρος (2% της ημερήσιας πρόσληψης)

Πηγή: http://www.diabeticlivingonline.com/recipe/salads/honey-mustard-fruit-slaw/?sssdmh=dm17.665198&esrc=nwdr042313






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου