Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Κουκις καρότου

Από τον Γρηγόρη Γαστεράτο,
Γλυκές ιστορίες τεύχος 29, Μάρτιος 2013 σελ: 68

Προετοιμασία 15’
Ψήσιμο 30’- 35’
Κόστος συνολικό 2 ε

DSCF0871Υλικά (για 350 γρ)

  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ νιφάδες βρώμης τύπου κουάκερ
  • 1 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ γλ αλάτι
  • 50 γρ ζάχαρη

 

  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 3 κ σ νερό
  • 1 κ γ κανέλα σε σκόνη
  • 40 γρ καρύδια, ψιλοτριμμένα
  • 50 γρ καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
  • 30 γρ σταφίδες μαύρες
  • Εναλλακτικά αντί για σταφίδες και καρύδια μπορείτε να βάλετε σταγόνες κουβερτούρας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, το μπείκιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το νερό και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν. Αν παραείναι σφιχτή η ζύμη, προσθέτουμε 1 κσ ακόμη νερό. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γίνονται τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου