Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Ποσότητα: 2 δωδεκάδες μπισκότα. Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά (Συνολικός χρόνος:2 ώρες). Προαιρετικά: βάλτε την ζύμη από 1ώρα μέχρι 1 ημέρα στο ψυγείο. Τρόπος αποθήκευσης: διατηρούνται για 2 μέρες σε δοχείο μπισκότων.
clip_image002Υλικά :
  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 3 κουταλιές βούτυρο (30’ εκτός ψυγείου)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ¼ κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 αυγό
  • ¾ τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση :
1. Αλέστε την βρώμη σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε την βρώμη, το αλεύρι, το baking powder,τη σόδα και το αλάτι.
2. Χτυπήστε σε μεγάλο μπολ με ένα μίξερ την μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν, και στην συνέχεια ρίξτε το αυγό. Ρίξτε τα υλικά του μεσαίου μπολ στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε. Τέλος ρίξτε τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετήστε 1 κουταλιά ζύμης με απόσταση η κάθε μια 2 εκατοστών για περίπου 8 μπισκότα σε κάθε ταψί. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 9-10 λεπτά. Αφού τα βγάλετε απ το φούρνο αφήστε τα 5 λεπτά για να κρυώσουν και μετά αποθηκεύστε τα.
Θρεπτική ανάλυση ανά μπισκότο
image


Πηγή :
http://www.eatingwell.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου