Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παραλλαγή ελληνικής σαλάτας με κοτόπουλο

clip_image002
Το κοτόπουλο μαζί με την φέτα μπορεί να μετατρέψει αυτή τη σαλάτα σε πλήρες γεύμα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε, αν είστε λάτρης των λαχανικών πιπεριές, μπρόκολο, λάχανο ή οτιδήποτε άλλο λαχανικό σας αρέσει.




Υλικά για 4 μερίδες:
· 1/3 φλιτζάνι ξίδι
· 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο, ή ρίγανη
· 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
· 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
· 2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο, (περίπου 300gr)
· 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
· 1 μέτριο αγγούρι, ​​ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο και χωρίς τα σπόρια
· 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 1/2 φλιτζάνι ώριμες μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
· 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
Χτυπάμε το ξίδι, το λάδι μαζί με τον άνηθο (ή ρίγανη), την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές και τέλος την φέτα. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση!!
 
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ( 3 φλιτζάνια)
Θερμίδες 343 kcal
Υδατάνθρακες 11 gr
Πρωτεΐνη 31 gr
Συνολικό λίπος 18 gr
Κορεσμένα λιπαρά 5 gr
Μονοακόρεστα λιπαρά 7 gr
Χοληστερίνη 89 mg
Φυτικές ίνες 3 gr
Κάλιο 659 mg
Νάτριο 619 mg

Διατροφικά μπόνους!!!
Βιταμίνη Α (140% της ημερήσια πρόσληψης της),
Βιταμίνη C (45% της ημερήσια πρόσληψης της)
Φολικό οξύ (31% της ημερήσια πρόσληψης της)
Κάλιο (19% της ημερήσια πρόσληψης της)
Ασβέστιο (15% της ημερήσια πρόσληψης της).



Πηγές:
http://www.eatingwell.com























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου